Tips & trips in Limburg

Limburg is een van de mooiste provincies van Nederland, en bovendien één van de warmste en droogste provincies van Nederland. Voor natuurliefhebbers is het zeker de moeite waard om het mooie Limburg een bezoekje te brengen. De provincie beschikt over een prachtig heuvelachtig landschap waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Limburg grenst aan België en Duitsland. De grenzen komen samen op het Drielandenpunt in Vaals. Hier kun je de uitkijkentoren beklimmen en uitkijken over de drie landen.

Maastricht wordt door velen ook wel betiteld als de mooiste stad van Nederland. Niet voor niets kiest André Rieu het Vrijthof als decor voor vele optredens! In Maastricht kun je heerlijk winkelen bij grote ketens maar ook bij kleine boetiekjes, slenteren door de vele straatjes en ook op cultuur gebied is er veel te beleven.

Ook voor gezinnen met kinderen is er voldoende te beleven in Limburg! Ga bijvoorbeeld eens naar Kinderdrôme in Panningen. Hier kunnen de kinderen al hun energie kwijt op de trampolines, rondracen op de skelterbaan en lekker klimmen en klauteren in de apenkooi compleet met slingertouwen, luchtkussens, een rodelbaan en nog veel meer. Kortom: een kinderdroom die hier in vervulling kan gaan! Ook attractiepark Toverland is een bijzonder leuke bestemming voor het hele gezin. Toverland biedt meer dan 30 attracties voor jong en oud, buiten en overdekt. Ook kunnen jullie met zijn allen even lekker bijkomen en genieten van enkele magische shows.

Samen de natuur ontdekken? Behalve met vele wandel- en fietstochten kan dit ook op een heel andere manier. Ga eens naar Maasbree, waar je ezeltocht kunt maken door de mooie natuur. Dat is nog eens een unieke ervaring!

Liefhebbers van geschiedenis mogen het Limburg Museum niet missen. De rondleiding start in het jaar 1974, het jaar waarin het grootste deel van Nederland onder Frans bestuur komt. Wat voor invloed had dit op politieke, economische en religieuze ontwikkeling van Nederland, en dus ook Limburg? Dit en nog veel meer kun je hier allemaal te weten komen.

Kortom: volop keus aan dagjes uit. Eigenlijk is de vraag: wat kan je niet doen in Limburg? We wensen je alvast een fijne vakantie in Limburg!

Campings in Limburg