Kampeertips voor evenementen!

Je kunt een vakantie naar Limburg plannen om vanuit je accommodatie leuke dingen te gaan doen, maar ook andersom kan het gebeuren dat je een evenement, park of museum wilt bezoeken en daar een accommodatie bij zoekt! Nu het volop voorjaar is, vinden er steeds meer (openlucht) evenementen plaats. Ook de festivals gaan binnenkort van start!

Heb jij nog geen idee hoe je dat gaat aanpakken op de (festival) camping? Lees hieronder onze beste tips & trics!

Pack light

Het klinkt simpel, maar we vergeten het vaak. Wees kritisch met inpakken en zorg dat je niet te veel meeneemt. Ook is het zonde als iedereen in je reisgezelschap hetzelfde meeneemt. Spreek daarom van te voren goed af wie wat inpakt. Eén luchtbeddenpomp is voldoende, toch?

Gestructureerd inpakken

Behalve het kritisch inpakken, is het ook wel zo handig om gestructureerd in te pakken. Eenmaal aangekomen op de (festival)camping zal je waarschijnlijk eerst de tent willen opzetten. Zorg dus dat de tent, het grondzeil en andere belangrijke kampeerbenodigdheden niet helemaal onderop in je bagage zitten.

Eten en drinken

Bezoek je een groot festival, dan is de kans groot dat jij niet de enige bent die op tijd arriveert. De kans bestaat dus zomaar dat je onderweg in de file staat of lang moet wachten bij de toegangspoort. Zeker bij warm weer is het verstandig om voldoende te drinken! Zorg dus voor iets te eten en drinken voor onderweg.

Wees voorbereid

Het klinkt zo simpel, maar er kan van alles gebeuren tijdens een evenement. Zorg dat je belangrijke telefoonnummers op papier hebt en op een logische plaats bewaard. Is je telefoon leeg of is deze gestolen, dan kun je belangrijke mensen toch nog bereiken. Laat zoveel mogelijk belangrijke pasjes uit je portemonnee thuis, maar neem in elk geval de pas van je zorgverzekering wél mee. Ga je naar het buitenland? Vraag dan een EHIC aan. Met deze European Health Insurance Card kun je namelijk ook in veel Europese landen aantonen dat je een ziektekostenverzekering hebt. Dit scheelt je veel gedoe en soms ook geld! Maak voor de zekerheid een kopie of scan van je identiteitskaart, bankpas, ov-kaart, rijbewijs, etcetera. Als je deze naar jezelf e-mailt, kun je deze altijd raadplegen. Handig als je een kaartnummer moet doorgeven van een verloren of gestolen kaart!

Heb jij nog goede tips die niet mogen missen in deze lijst? Via onze contactpagina horen we graag je reactie!