Fietsen en wandelen in Limburg

Limburg is één van de meest populaire provincies van Nederland als vakantiebestemming. In Limburg kun je volledig tot rust komen in de prachtige en onaangetaste natuur. Deze provincie beschikt over een groot aantal wandel- en fietsroutes door uitgestrekte bossen, heidevelden en prachtige vennetjes. Beleef Limburg!

Het Heuvelland

We noemen het ook wel Limburgs Heuvelland, een onmisbare streek vanwege het heuvelachtige landschap. Het landschap met meidoornhagen en hoogstamfruitbomen dreigde te verdwijnen door groeiende landbouw. De laatste jaren wordt de regio beschermd en aangeplant om de authentieke landschappen te behouden. Een leuke route uitgezet in het Heuveelland is de Mergellandroute, deze kun je zowel per auto, motor of fiets afleggen. Ga je liever wandelen? Dan kun je onder andere het Krijtlandpad, Pieterpad of Pelgrimspad nemen. Er zijn nog talloze andere routes om te ontdekken!

Nationaal Park De Meinweg

Nationaal Park De Meinweg is een groot nationaal park in Limburg. Het gebied grenst aan Duitsland en bestaat uit een uiterst zeldzaam terrassenlandschap. Het unieke landschap is over de jaren heen ontstaan door inschuring van de Maas, Rijn en door de breukvlakken waaronder de Peelrandbreuk. Qua flora valt er een heleboel te zien. Onder andere eiken-berkenbossen, broekbossen, heide en vennen. Ook fauna zijn er te spotten: er zijn namelijk een groot aantal dieren te vinden in het park. Een bijzondere hoeveelheid reptielen en amfibieën, vogels en uiteraard ontbreekt het ook niet aan zoogdieren in het park.

Natuurgebied Leudal

Het Leudal staat bekend om zijn vele beekdalen. Door de grote hoogteverschillen stromen de beken snel en liggen de beekdalen vrij diep. Dit natuurgebied is een populair wandel- en fietsgebied. Er zijn zowel kortere als langere fiets- en wandelroutes te vinden. Deze brengen je onder andere langs het Leudalmuseum en prachtige flora en fauna. Er zijn recent bevers uitgezet in het gebied, wie weet spot je wel een burcht! Een deel van het fietsroutenetwerk bestaat uit een aantal ruiterpaden. Natuurgebied Leudal heeft voor ieder wat wils en ligt in de directe omgeving van een groot aantal campings.

Campings in Limburg bekijken >