De Wereldtuinen van Mondo Verde

Wereldtuinen Mondo Verde is een prachtig familiepark wat het hele jaar geopend is! Het park ligt in Landgraaf, in Zuid-Limburg. Behalve de wereldtuinen, die de naam van het park alvast noemt, heeft het park ook veel verschillende soorten dieren en attracties voor jong en oud! Kortom, de ideale dag uit voor alle generaties in Zuid-Limburg!

De grote diversiteit aan planten en dieren is in het park prachtig op elkaar afgestemd. Zo zijn er tropische vogels te bewonderen in het tropische paradijs en staan er kamelen in de Mondoverdiaanse Woestijn. Het park biedt daardoor een afwisselende wereldreis waarbij je tussen de prachtige tuinen, dieren en attracties doorloopt. Elk onderdeel van het park is weer anders ingericht, waardoor je je ogen uit zult kijken. Ook de vele mooie kleuren die passen bij elk deel van de wereld – en daarmee het thema van de tuin – zijn goed te herkennen. Niet alle dieren bevinden zich in de tuinen. Het grootste deel van hen verblijft in het Dierenplaza. In dit plaza is de grootst mogelijke verscheidenheid aan verschillende dieren te bewonderen.

Ook heel bijzonder is het Vogelparadijs. De uitzonderlijke grote buitenvolière is zelfs de grootste van Europa! Door aanpassingen in de volière hebben de verschillende vogels hun natuurlijke leefomgeving in Landgraaf gekregen. Zo zijn er in de volière dus diverse beekjes, strandjes en natuurlijk planten te vinden!

We spraken met Niels, die vorig jaar Mondo Verde bezocht. “Vorige zomer was ik samen met mijn vriendin in Zuid-Limburg op vakantie. Omdat we beide erg van natuur houden, besloten we naar Mondo Verde te gaan, met de auto. Een prima keus, want er is meer dan genoeg parkeerplaats. Mijn tips vooraf: zorg voor prettige schoenen en een opgeladen fotocamera! Het park is ontzettend groot en er is ongelooflijk veel te zien. Als je alles op het gemakje wilt bekijken dan ben je de hele dag wel zoet. Zeker als je af en toe nog ergens wat langer blijft staan om te bekijken en te fotograferen. Zelf heb ik er niet zoveel mee, maar de dino’s en de vele speeltoestellen zijn ideaal voor gezinnen met kinderen! Hoewel een echte leeuw bekijken natuurlijk veel spannender is dan een plastic levensgrote dinosaurus.” En de grootste aanrader? “De tropische kas, zonder twijfel. Maar zorg wel dat je een vest kan uitdoen, want het is er binnen erg warm!"

Meer informatie over Mondo Verde vind je op de website. In de buurt van het park overnachten kan onder andere bij Bungalowpark Schin Op Geul.