Arcen

Arcen is een bijzonder stadje, maar waarom eigenlijk? Rijke historie, Limburgse gastvrijheid, genieten en bijzonder fijne accommodaties om je vakantie in door te brengen. Lees snel al onze tips voor Arcen!

Bezienswaardigheden
Er zijn een paar bezienswaardigheden die standaard genoemd worden bij Arcen: de Kasteeltuinen en de brouwerij van Hertog Jan. De kasteeltuinen zijn verdeeld in verschillende thema's. Zo is er een mediterrane tuin, een schaduwrijk gedeelte met beekjes en watervallen, rozentuinen, een watertuin met waterpartijen en kunst en een wereldtuin. Als bierliefhebber maak je in de brouwerij van Hertog Jan kennis met het volledige brouwproces van het bekende Limburgse bier. Na afloop van de rondleiding is het natuurlijk tijd om te proosten.

Wellness
Arcen heeft een Thermaalbad waar je heerlijk kunt ontspannen in het warme water. Het water, van zo’n 35 graden, wordt uit lokale bronnen gewonnen en heeft dankzij de aanwezige mineralen een heilzame werking. Naast de thermale baden zijn er ook sauna’s, Kneippbaden, rustruimtes, stoomcabines, kruidenbaden en een zonnestudio. In de baden is badkleding verplicht, in de sauna’s is badkleding niet toegestaan.

Overnachten
Bij het Thermaalbad is vakantiepark Klein Vink gelegen. Dit vakantiepark is weer verdeeld in drie delen: het gewone vakantiepark, de luxe accommodaties van Résidence Klein Vink en het hotel, Parkhotel Bad Arcen. Gasten van het hotel hebben tijdens hun verblijf onbeperkt gratis toegang tot het thermaalbad. Daarnaast zijn er nog diverse andere hotels, herbergen, campings en b&b’s in Arcen en de directe omgeving te vinden.

Natuur
Naast de kasteeltuinen heeft Arcen nog meer groen in de omgeving. De ligging aan Nationaal Park De Maasduinen maakt dat er veel prachtige wandel- en fietsroutes in de buurt zijn. Bovendien ligt Arcen aan de Maas, waardoor er ook leuke tochten zijn waarbij je met een pontje over kunt steken.

Aanraders in Arcen:

  • Een ijsje van ijssalon Clevers
  • De Elf Fantasy Fair, ook wel Elfia genoemd
  • Brassersie Alt Arce met een prachtig terras aan de Maas
  • Midgetgolfen bij De Bosrand

Op de foto: het kasteel met de Kasteeltuinen